24 Kasım 2014 Pazartesi

Eskrim Federasyonu'ndan Cumhuriyet Gazetesi'ne Cevap

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun mali genel kurulu hakkında kaleme aldığım yazıdan sonra, Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) olağan malî genel kurulundaki delege krizi hakkında bir haber yayınlamıştı. TEF, gazetedeki iddiaları yalanladı.

Federasyonun açıklaması aşağıdaki gibidir:


TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

BASIN BİLDİRİSİ

Değerli Basın Mensupları,

Cumhuriyet Gazetesi’nin 22 Kasım 2014 tarih Cumartesi günü, “Başkan Kürekleri Kendine Çekmiş” başlığının altında Kürek Federasyonu ile ilgili haber yayınlanmış olup, aynı haberin altında “Eskrimde delege krizi” adlı alt başlık ile; 

Eskrimde delege krizi

Eskrim federasyonunda ise 6 Aralıktaki mali genel kurul kavgası yaşanıyor. Son seçimde 1 oy farkla federasyon başkanlığını kazanan Mümin Bilgin’in Mali Genel Kurul öncesi delege yapısı ile oynaması üzerine birçok kulüp ayağa kalktı. Bazı kulüplere 4, bazılarına ise 3 delege hakkının tanınması olayını Tahkim Kurulu’na taşıyan ve genel kurulun iptalini isteyen eskrim camiası ayrıca son dönemdeki harcamaların da incelenmesi için SGM’ye başvuruda bulundu. Yönetmelikler gereği mali genel kurulun toplanabilmesi için 151 yeter sayıya ulaşılması gerekirken, kongre tarihine 2 hafta kala sadece 143 üyenin adının belli olması da Eskrim Federasyonu’nun düşmesine neden olabilir. Geçen seçimlerde başkanlığı 1 oyla kaybeden Erol Bülbül’ün konu ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladığı biliniyor. Şimdiki başkan Mümin Bilgin’e yakın çevreler ise, “Eğer ibra olmazsak yeniden seçim yapılır, bazı kulüpler bunu istiyor” diye kendilerini savundu.

Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ise iki federasyon ile igili raporların beklendiğini ve usülsüzlük olup olmadığının araştırılacağını bildirdiler.

yayınlanan haber içeriği ile ilgili basın bildirisi yayınlama ihtiyacı hasıl olmuştur.

Şöyle ki;

• Federasyonun 1. Olağan Genel Kurul’u 10 Ocak 2007 tarihinde yapılmış olup, başkan adaylarından Müminhan BİLGİN 72 oy, Hayri Erol BüLBÜL 70 oy almış ve Müminhan BİLGİN başkan olarak seçilmiştir.
• Federasyonun 2. Olağan Genel Kurul’u 02 Ocak 2009 tarihinde yapılmış olup,  başkan adaylarından Müminhan BİLGİN 100 oy, Cengiz AYDIN 28 oy almış ve ikinci kez Müminhan BİLGİN başkan olarak seçilmiştir.
• Federasyonumuzun son seçimli Genel Kurul’u ise; 17 Aralık 2012 tarihinde yapılmış olup, Müminhan BİLGİN seçime tek aday olarak katılmış, 98 geçerli oy ile yeniden üçüncü kez başkan olarak seçilmiştir.

Haber içeriğinde yer alan ve son seçimde Erol Bülbül’ün bir oy ile kaybettiği iddiası, gerçeği yansıtmamakta olup, gerçek seçim sonuçlarına yukarıda yer verilmiştir.

Genel kurul delege sayılarının belirlenmesi ise; Genel Kurul tarafından kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlanmış olan Ana Statümüz ve “Bağımsız Spor Federasyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereği mevzuatlara uygun olarak yapılmakta olup, mevzuatta yer almayan hususlarda ise, Spor Genel Müdürlüğü’nden alınan görüş doğrultusunda işlem tesis edilmektedir.

Kaldı ki; mali genel kurul üye sayısı hakkında, Spor Genel Müdürlüğü’nden 01.10.2014 tarih ve TEF-2132 sayılı yazı ile görüş istenmiş olup, 09.10.2014 tarih ve 10990 sayılı yazı ile tarafımıza görüş bildirilmiştir. Spor Genel Müdürlüğü’nün görüşü; “ Genel kurul üye sayısının yüz elli üyeden az olması halinde, aradaki üye farkının noter huzurunda çekilecek kura ile üye hakkı bulunan kulüplere eşit olarak dağıtılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.” şeklinde olup, genel kurul üye sayısının belirlenmesi ile ilgili işlemler Spor Genel Müdürlüğü’nün görüşü doğrultusunda yapılmıştır.

Dolayısıyla delege yapısı ile oynanması ve henüz yapılmayan bir Genel Kurul’un eskrim camiası tarafından iptalinin istenmesi söz konusu değildir.

Ayrıca Başkanımız Müminhan BİLGİN’e yakın çevrelerin haber içeriğinde yer alan “Eğer ibra olmazsak yeniden seçim yapılır, bazı kulüpler bunu istiyor” gibi bir savunma ve ifadesi bulunmayıp, Spor Genel Müdürlüğü yetkililerinin de bu yönde bir açıklamaları bulunmamaktadır.

Haber içeriği tamamen yersiz ve mesnetsizdir. Cumhuriyet gazetesi tarafından tek taraflı yayımlanmış bu haberin; Federasyonumuzun genel kurul sürecine zarar vermeye yönelik olduğu düşünülmektedir.

Konuyu bilgilerinize ve takdirlerinize sunar, bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi hususunu tüm kamuoyuna ve siz değerli basın mensuplarına arz ederiz. 23.11.2014

Saygılarımızla,

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığı"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder